Tips för att inreda ett kök med myskänsla

Tips för att inreda ett kök med myskänsla

Köket är kanske den viktigaste platsen i hemmet. Där lagar vi mat, äter och umgås. Vid köksbordet får vi reda på hur en kär vän har haft det på jobbet senaste veckan. Det är också där vi kan luska fram hur matteprovet gick och hur barnen trivs i skolan. Kort sagt – det är viktigt att köket är en plats att träffas i.

För att skapa det där drömköket med myskänslan på topp bör du välja färger med omsorg. Varma och mjuka färger kan målas på köksluckor eller väggar, och gå igen i textilier och inredningsdetaljer.

En annan idé som garanterar höjer trivselfaktorn är bekväma stolar. Utbudet av köksstolar är enormt i såväl möbelbutiker som på loppis och auktion. Även om utseendet är viktigt kan det mesta, såväl komfort som look, räddas av en skön fårfäll. Michael Thonets Stol Nr. 14 är en klassiker som ständigt återkommer i inredningstrenderna.

Något som skapar rymd och öppnar upp köket för djupa samtal är öppna hyllor för förvaring av skafferivaror, tallrikar, glas och redskap som ofta används. Det är något avslappnat med öppen förvaring som gör det lättare att trivas i köket.

dante