Din personliga stil

Din personliga stil

Vi är alla individer och tur är väl det; världen hade varit bra mycket tråkigare om alla hade varit exakt likadana! Det har att göra med uppväxt och smak, erfarenheter och utbildning, passioner och hobbys. Under en livstid är det inte ovanligt att man hittar nya saker man gillar eller tröttnar på sådant man varit intresserad av förut.

Denna blandade smak är något som många väljer att uttrycka med sitt utseende och sin livsstil, och ju mer man bejakar sin personliga stil desto roligare men också mer praktiskt blir det. En friluftsmänniska föredrar gärna slitstarka kläder framför smink och slipsar, medan en lekfull partypingla med ett intresse för mode hellre satsar på en härlig jean paul gaultier parfym istället för en rejäl ryggsäck. Det finns inga rätt eller fel, utan handlar helt enkelt om ens egen individuella smak och stil.

Uttryck dig med second hand

Även i hemmet kan man uttrycka sin personlighet genom att ge en speciell touch vad gäller både möbler och dekor. Det behöver inte kosta mycket, utan det går precis lika bra, om inte bättre, att botanisera i secondhandbutiker och loppmarknader. Faktum är att miljötänket har gjort det

trendigt att handla andra hand och det är närmast otroligt vad man kan hitta om man börjar leta: kul gamla vaser och böcker, ljusstakar, vintagelampor och filmaffischer, bord stolar och gardiner.

Säg det med bilder

En bild säger som bekant mer än 1000 ord och idag räcker det med några klick med mobilen så har man en potentiell källa till kul inredning. En både snygg och kul idé är att beställa

tryck på canvas, vilket får fotona att se ut som tavlor som man sedan kan rama in. Gamla semesterbilder, foton på kompisar och släktingar, vackra kort av landskap och hav man själv har tagit är mycket mer personliga och uttrycksfulla än färdigköpta posters.

Minnen, minnen, minnen

Om du gillar att resa är det alltid trevligt att ta med sig ett par föremål från landet eller orten man besökt. Enkla

souvenirer som en marockansk kakelruta, ett skyddande öga från Grekland eller Turkiet eller kanske en Buddhafigurin från Thailand utgör inte bara fina inredningsobjekt utan ger även positiva associationer och minnen från fina upplevelser.

Måla själv

Många människor väljer att måla sina hem själva, medan andra föredrar att anlita skickliga målare. Självfallet väljer man alltid färgerna själv, men även om man inte målat hela hemmet på egen hand så kan man bidra med detaljer som gör stor skillnad. Ett perfekt sätt att göra det på är att använda sig av schabloner som finns i alla möjliga former och mönster, allt från blommor och mönster till ord och slogans. En liten detalj som kan göra stor skillnad!

dante