Heminredning & hemmakontor

Heminredning & hemmakontor

Aldrig förr har intresset för heminredning varit så starkt som det är nu. Folk bor in sig och hur man inreder sitt hemmakontor är ett ämne att diskutera med bekanta och att läsa om i inredningsreportage. I en tid då vi är hemma mycket upptäcker vi ofta att hemmet kanske inte alls passar våra behov och vill lösa de där irriterande problemen som blivit liggandes länge, kanske kablarna som ligger framme och behöver döljas eller den där tapeten som sett bättre dagar? Då kan det kanske vara läge att besöka https://www.familjetapeter.se/ och få ovärderliga tips och råd? Där hittar du allt du behöver veta inför tapetseringen!

Inredningen i dag går i många stilar men något som många människor ändå verkar dras till är det klassiska och svala samt med en pjäs som fångar uppmärksamheten i rummet.

Naturmaterial är mycket populärt och det senaste året har vi sett hur rotting fått ett uppsving och går för ofta dyra pengar på auktioner och onlinebutiker. Vissa möbler i rotting är mer eftertraktade än andra. Det är inte ovanligt att en pjäs som tidigare såldes relativt billigt i dag går för omkring 10 000 kr.

Furu, ett tidigare utskälld möbelslag har även det blivit populärt igen i form av furubord och större hyllor i furu. Det vanligaste i dag är att man blandar möbler i olika sorters trä för att uppnå en inte alltför stylad känsla i hemmet men ack stylad ändå.

Keramik är eftertraktat på olika auktionssajter men går även att hitta på olika loppisar runtomkring i landet och drejat är hett! Paradisverkstan på ön har många vackra inredningsdetaljer i keramik och är väl värda ett besök. I andra fall finns det säkert gott om lokala keramiker i närheten av dig.

Konst på väggarna har dominerat inredningsvärlden ett längre tag, alltifrån tavelväggar till stora abstrakta tavlor och tavlor med motiv från den engelska landsbygden. Vackra tavlor finns det att hitta på second hand och ofta med väldigt fina ramar. Om det är en tavelvägg du är ute efter så var inte rädd för att experimentera med både färg och svartvitt för att få en effektfull effekt! Om du istället är ute efter en tavla som får folk att stanna till och länge betrakta den så är abstrakta tavlor på auktion att föredra eller varför inte ett stort modernistiskt verk av exempelvis F.Leger?

Fredagsbuketten är fortfarande i ropet och har hunnit återuppfinna sig själv både en och två gånger – från den strama buketten till den yviga. Från den torkade till den nu mer avskalade 90-talsbuketten. Överlag är 90-talet på ingång och 70-talet likaså med accentfärger i brunt.

Hemmakontoret är både stylat och funktionellt, alltifrån Ikea till dyra designers eller hemsnickrade lösningar. Allt för att möta ens behov bäst nu när hemarbete är vanligt. Snygg och funktionell behöver inte vara varandras motsatser utan i dag finns det många både snygga och funktionella lösningar för hemmakontoret!

Men till syvende och sist – trender i all ära men glöm inte att ha roligt med din inredning också!

dante