Att inreda med personlig stil

Att inreda med personlig stil

Det är en kreativ process att börja inreda sitt hem. Det är heller inte helt lätt att hitta sin egen personliga stil. Ändå så är det just det som är så roligt med heminredning. Att hitta sin egen stil hjälper till att identifiera vem man är, eller i alla fall hur man känner sig. Här kommer några tips på vägen för att hitta sin personliga stil i hemmet.

Nytt hem, ny stil

Den som flyttar till en ny bostad har alla skäl i världen att förnya sin stil. Med så många nya objekt som finns på bostadsmarknaden idag, kan man med en söktjänst som Boneo hitta mängder av bostäder till salu och äntligen få inreda som man alltid velat. Den som inte tänkt flytta, kan ändå göra nytt i det hem man redan har. Vi inspireras av allt ifrån TV-serier till böcker och program om inredning. Det är nästan som att inredning har blivit lite av var människas uppgift. Det kan dock bli tråkigt när alla följer samma trender. Att följa en trend är helt klart ett bra alternativ, men man får inte missa att lägga in lite av sin personliga stil i det.

Börja från grunden

Det första man bör bestämma sig för då man förnyar sin stil i hemmet, är omfattningen. Hur mycket ska egentligen förändras i hemmet? Det är förstås alltid lockande att få börja med en tom målarduk, men då krävs nästan att man flyttar till en ny bostad. Det vanligaste är att man försöker smälta in förnyelsen, i den inredning man redan har. Här kommer några grundtips hur man kan tänka.

En personlig stil

Det finns inget fel i att inreda enligt vad man själv tycker är fint. Fällan man ska undvika är att ha skygglappar på sig och vägra ta intryck från andra. Det är i balansen mellan det personliga och olika trender som det bästa resultatet finns.

Budget

Hur mycket pengar man kan lägga på sin inredning kommer att avgöra en hel del. Med det sagt behöver en ny stil i hemmet inte vara så kostsam som man tror. Det beror förstås på vilken stil man siktar på. Har man nära en 0-budget att förfoga över, måste man rikta in sig på en stil som passar det. Då kan det handla om att göra om de möbler man redan har, att måla väggarna själv eller rama in egna alster som man har skapat och sätta upp på väggarna. Prydnadsföremål kan vara gamla bruksföremål man hittat på loppisar. Man får vara kreativ, helt enkelt.

Några exempel på stilar

Här är några exempel på stilar man kan börja att söka upp på nätet, för att komma igång. Shabby Chic är en ljus, lite romantisk stil. New England kombinerar trä med vitt i en mer gammaldags känsla. En lantlig stil påminner om forna tider. Med modernt och skandinaviskt kan man hitta en mer lätt och ljus designkänsla.

dante