Fixa en unik inredningsstil – anlita målare

Fixa en unik inredningsstil – anlita målare

Det krävs mycket mer än rätt inredningsdetaljer för att få till en fin och komplett inredningsstil. Det gäller att ha ett öga för vad som fungerar och veta vilka färger man bör ha på väggarna för att förstärka och förbättra inredningsstilen.

Få rätt färg och mönster på väggarna

Att flytta in i en bostad innebär att man måste göra det som många tycker är svårt, nämligen att skapa en fin inredningsstil av en tom bostad. Men oavsett vilka möbler man har med sig och oavsett hur planlösningen ser ut, så finns det några saker man kan tänka på för att göra det så bra som möjligt. Bland annat gäller det att ha rätt färg och mönster på väggarna. Hur väggarna ser ut spelar stor roll för hur stämningen i hemmet är. Kom ihåg att anlita en målare om du ska måla eller tapetsera väggarna. Då vet du att det blir ordentligt gjort. Slarvigt uppsatta tapeter eller målade väggar kan förstöra stilen man vill skapa.

Olika stilar – olika färger och mönster

Vilken stil gillar du när det kommer till inredning och vilka väggar passar till den inredningen? Hemmet får en bättre helhetskänsla och ett tydligare tema om väggarna är i harmoni med inredningsstilen. Exempelvis passar vita eller ljusgråa väggar bäst om man gillar “shabby chic”-stilen. Om man gillar en orientalisk stil blir mörklila eller bordeaux bäst på väggarna. För vissa inredningsstilar passar tapeter bäst. Om man föredrar en gustaviansk inredningsstil bör man välja en tapet med mönster som liknar de som används i slott och på herrgårdar. Vill man hellre ha 60-talet i hemmet finns det säkert en tapet med ett passande mönster för det också.

Anpassa stilen efter dig

Det kan vara svårt att hitta rätt utseende på väggarna för den inredningsstilen man föredrar. Ibland kanske man inte alls vill ha den färgen eller det mönstret på väggarna som skulle passa bäst. Det finns inget rätt eller fel när man inreder. Huvudsaken är att du trivs bäst och att du känner att du har fått till din inredningsstil på ett personligt och tillfredsställande sätt. Oftast kan man få en inredningsstil att fungera oavsett hur väggarna ser ut.

dante