Stilig diné med snygga servetter

Stilig diné med snygga servetter

Inredning handlar inte bara om vilka möbler du skaffat eller vilken färg du har på väggarna utan också om att dekorera in i minsta detalj. Ska du ha en bjudning är matbordet därför en central punkt som kräver en snygg dukning som passar både till hemmet och tillställningen.

Du hittar ett stort sortiment tygservetter hos LaLiving där varje stil representeras, exempelvis lantligt rutigt, romantiskt blommigt eller tidlöst elegant i linne med broderi. Oavsett om du ska bjuda in till en romantisk supé för två eller få hem kollegorna på middag kan ditt sätt att duka på ange den rätta tonen och uttrycka din personliga stil.

Vik kreativt

Det är inte bara servetten i sig som påverkar middagsbordets utseende utan också hur du presenterar den. Den klassiska dukningen brukar bestå av att du lägger servetten på tallriken eller under besticken på höger sida men du kan också vika den på ett kreativt sätt. Lär dig göra en klassisk dubbelvikning eller skaffa trevliga servettringar som blir pricken över i:et. Ofta är det just detaljerna som gör den stora skillnaden.

Dekorera efter tillfälle

Om du ska ha en fest med ett visst tema är det enkelt att sätta tonen med rätt servetter. Till barnkalaset kan du välja färggranna varianter med djur medan kräftskivan görs extra kul med snapsglas och havsmotiv som broderats i hörnen. Den eleganta tillställningen görs stilfull med servetter som är diskret mönstrade mot en enfärgad bakgrund och till jul och påsk passar färger som rött och gult.

Tänk på att servetten också passar i brödkorgen och blir en extra tilltalande detalj till det dukade bordet. Kombinera med en passade duk eller bordslöpare, fina glas, bestick och tallrikar för ett snyggt och stiligt helhetsintryck som kommer imponera på dina gäster.

dante