Så inreder du med tavlor och posters

Så inreder du med tavlor och posters

Tavlor och posters är små inredningsdetaljer som gör stor skillnad för stilen hemma. Vad ska du tänka på när du inreder med tavlorna eller planscherna?

 

Utgå från en färgskala

Det är alltid en lika bra idé att matcha väggdekorationerna med resten av inredningen i rummet. Du kan givetvis leka med stilen men försök ta fasta på något i rummet. Genom att utgå från en färgskala och plocka upp färgerna i exempelvis textilierna skapar du en enhetlig inredning, även när du gör kreativa stilval.

 

Placera tavlorna på rätt plats

Tavlor och posters från bland andra https://www.bga.se/ behöver inte nödvändigtvis hänga på väggen. Inredningseffekten blir tvärtom större när du experimenterar dig fram till en stilfull placering. Visste du att du framhäver tavlorna när du ställer dem i en prydlig rad på köksbänken, konstnärligt slarvigt på golvet, dekorativt i fönstret eller exhibitionistiskt på öppna hyllplan?

Satsa på en klassisk tavelvägg

Om du ändå vill hänga upp tavlorna är en klassisk tavelvägg ett perfekt inredningsalternativ. Vad innebär en sådan? Med tavelväggen hänger du tavlorna i särskilda formeringar eller mönster, det kan nästan se lite huller om buller ut. Eftersom du noggrant måttar in tavlornas placering och väljer väggdekorationer med största omsorgsfullhet skapar du ett vackert blickfång i rummet. Så länge du håller dig till en färgskala, tema och/eller stil kan du vara hur påhittig som helst. Måtta in och använd maskeringstejp för att märka ut var och hur du vill hänga dina tavlor och posters.

dante