Minimalism inom inredning

Minimalism inom inredning

Den minimalistiska trenden har fått en allt större spridning de senaste åren och många vill gärna inreda sitt hem på ett minimalistiskt sätt. Fördelen med minimalism är att hemmet känns mer harmoniskt när det inte är överfullt av möbler och andra saker.

Det allra bästa tillfället att förändra inredningen är i samband med en flytt. Passa därför på när det är dags att flytta att rensa ut, sälja och skänka möbler och andra inredningsdetaljer så att det nya hemmet inte fylls upp med alla gamla prylar. Vid en flytt är det också skönt att ta hjälp av ett professionellt städbolag när det är dags för flyttstädning. Med exemeplvis Qleano som erbjuder flyttstädning i Kristianstad kan du vara säker på att slutresultatet blir skinande rent. Qleano erbjuder även hemstädning om du vill få hjälp med städning i vardagen.

 

Lugn och ro med färre saker

Det finns inte någon exakt definition av vad minimalism är men de flesta är överens att det handlar om att äga färre saker och att minska konsumtionen. En av de viktigaste delarna inom minimalismen är att alltid tänka igenom inköp och fråga sig själv vilket behov en sak uppfyller. Kvalitet går före kvantitet och uttrycket “less is more” hör till basen inom minimalismen.

Inom inredning är skandinavisk minimalism populärt och stilen innebär neutrala färgval och stilrena ytor med raka linjer. Ljusa färger och nordiska naturmaterial som björk och furu är populära inom den skandinaviska minimalismen. Många är rädda för att en minimalistisk inredning ska göra hemmet alltför avskalat och sterilt med få möbler och tomma ytor. Även om minimalismen innebär färre saker går det att höja mysfaktorn i ett minimalistiskt hem. Plocka gärna in stora gröna växter och inred med mycket textilier för att skapa en mer ombonad känsla i hemmet. Andra tips som gör bostaden mysigare är att blanda moderna möbler med second hand-fynd och att även inreda med mjuka mattor och sköna kuddar i soffan.

Det finns också de som tar den minimalistiska stilen ett steg längre och helt och hållet förändrar sin boendesituatuon genom att bo i en skåpbil året runt. I en bil ställs ännu högre krav på att inte ha för många saker och varje pryl måste uppfylla ett viktigt behov för att få komma innanför dörrarna.

Om du är intresserad av att skapa ett mer minimalistiskt hem är första steget att tänka igenom hur du vill ha det. Fundera över hur ditt drömhem ser ut och gå igenom vilka saker i hemmet som du inte tycker om. Kanske är vissa delar alltid fullproppade med prylar i högar som ger ett stökigt intryck? Då kan det vara en god idé att börja med att rensa bort småsaker som tidningar, böcker och elektronik som inte används.

dante