Den perfekta mixen mellan gammalt och nytt

Den perfekta mixen mellan gammalt och nytt

Det må låta som en tråkig kliché, men om sanningen ska fram är det mixen mellan gammalt och nytt som oftast utgör grunden för ett snyggt och personligt inrett hem. Svårigheten ligger i att hitta den rätta balansen. Den finner du genom att gå mot strömmen och välja saker som du verkligen tycker är fina, utan att för den sakens skull tappa stilen i den svåra konsten att skapa en röd tråd i hemmet.

Visst går det att kopiera stilen från inredningsreportage, bloggar och inspirationskonton på Instagram, och det blir säkert fint, men för att få till den äkta känslan av att vara hemma i sin egna lilla vrå krävs ett personligt intresse som yttrar sig i inredningen.

Att hitta den perfekta mixen mellan gammalt och nytt handlar om att skapa kontraster i hemmet. Med dessa sex tips kommer du långt:

  • Ställ den moderna designerlampan från favorittillverkaren på mormors gamla byrå – att mixa arvegods med modern design skapar en häftig kontrast.
  • Mixa köksstolar i plast med ett tungt matbord i ek – den materialmässiga kontrasten ger en kick.
  • Ställ tv:n i ett gammalt klädskåp från 1800-talet – fula teknikprodukter gör sig bäst i antika skåp, helt enkelt.
  • Gör en tavelvägg av modern konst, barnteckningar och loppisfynd – fundera inte så mycket kring valet av bilder, så blir det bäst.
  • Mixa randigt och prickigt med rutigt och blommigt – textilier från olika årtionden skapar en härlig mix, men försök att hålla färgskalan någorlunda jämn.
  • Stapla böcker om mode och design på en gammal sockerlåda – när det rustika blandas med det moderna händer något med inredningen.
dante