6 växter som renar hemmet och lyfter inredningen

6 växter som renar hemmet och lyfter inredningen

Som ett resultat av fotosyntesen tar växter upp koldioxid och släpper ut syre. Luften blir därför renare när du placerar vissa gröna växter i ditt hem. Förutom att förbättra luftkvaliteten genom att omvandla koldioxid till syre och ge inredningen en extra fräschör, tar de också hand om olika gifter som finns i hemmet. Växterna förbättrar även luftfuktigheten, vilket är särskilt märkbart vintertid.

Det finns flera lättillgängliga växter att välja mellan om du vill ha bättre luft hemma. Flera av dem hittar du på våra vanliga stormarknader och snabbköp, medan andra alltid finns i lager i olika blomsterbutiker. Priserna varierar beroende på plantans kvalitet och storlek, men ofta finns det någon form av mängdrabatt att ta del av.

Den klassiska Fredskallan ligger i topp, eftersom den renar luften från många farliga ämnen som till exempel bensen, toluen och xylen. Tätt därefter hittar vi guldpalmen, som gärna processar farliga ämnen som hittas i teknikprylar som tv-apparater och datorskärmar. Den klättrande gullrankan tar sig gärna an formaldehyd som finns i luften, liksom ampelliljan. Formaldehyd finns i bland annat olika typer av plaster, färger och textilier. Svärmorstunga är en annan klassiker som renar luften inomhus.

dante