Så ska köket se ut 2019

Så ska köket se ut 2019

Går du och funderar på en köksrenovering? Detta året är köket i fokus och trenderna är mer än smakfullt utvalda. Köket är ju faktiskt ett av de viktigaste rummen i hemmet, det är här vi brukar spendera tid med familjen, det är här de djupa diskussionerna med vännerna sker och det är här vi spenderar tid under alla våra mysiga helgfrukostar. Köket är med andra ord ett rum att satsa på hemma. Och just i år är det absolut läge. Detta är året då köket ska få sig ett rejält lyft.

Allt för stora och små kök

De stora kökskedjorna har under det senaste året anpassat sina kollektioner till alla sorters kök, jämfört med hur det var förr då de ofta var anpassade till stora köksutrymmen. Nu kan även du med ett minikök eller en kokvrå få till den där moderna stilen. Många av kedjorna har dessutom satsat på compact living, det vill säga att de har skapat kök som på ett litet utrymme ändå ger plats åt förvaring och arbetsytor.

Säg hej då till vitt och säg hej till grått

Färgen som gäller för köket är inte längre vitt, vilket det varit i många år. Numera är det dovare färger som gäller och den färg som syns mest när man spanar på trender är grå. Den gråa färgen syns i både ljusare och mörkare toner. Färgen dominerar såväl den lantliga stilen som den moderna. Så för dig som faller för trender är alltså den gråa färgen att satsa på.

För dig som är lite vild och galen

För dig som tycker att grått är tråkigt och livlöst finns det ett alternativ. Det är nämligen så att de färglada köken också är tillbaka. Att ha köksluckor i knallig gul är inte alls fel om du frågar experterna. Inte heller grönt skulle vara för extremt att ha i köket år 2019.

Skaffa inspiration

För dig som vill ha mer inspiration vad gäller köket rekommenderas att besöka sajter från Mäklare på Södermalm, på vilka finns ofta bilder från modern stylade och nyrenoverade hem. Det finns förstås också andra sajter som handlar om vad som är trendigt för hemmet, de är också bra att besöka för att få inspiration. Många av de stora dagstidningarna har bland annat tillhörande dottersajter som handlar mycket om hem och inredning. Ett exempel på en sådan sajt är Expressens sajt som kallas Leva och Bo som bjuder på massvis med bilder och tips för hemmet. En annan inspirationskälla är förstås Instagram där man kan söka på både ord och användare. På Instagram går det också att på ett enkelt sätt spara bilder som man gillar för att senare plocka upp dem igen.

dante