Inred med naturen som inspiration

Inred med naturen som inspiration

Längtar du efter att ha ett harmoniskt hem där du kan hitta balans och lugn? För att förvandla hemmet till en lugn oas finns det massor av inredningsknep att ta till. Här nedan följer några sätt som du enkelt och utan större kostnader kan ordna snabbt och enkelt.

Färger är A och O

Något som verkligen spelar in för att göra hemmet harmoniskt med naturliga inslag är färgerna. De färger som räknas till naturliga är just de som går att finna i naturen. Till dessa hör förstås grönt, brunt, beige, vitt, gult och blått. Dessa färger harmonierar fint med varandra och ger just en känsla av lugn. För att på ett enkelt och förhållandevis billigt sätt byta ut färgerna i hemmet kan man välja att byta överdrag på kuddar, överkast, soffa med mera. Just sofföverdrag finns att hitta på Bemz, till bra priser.

Hitta naturliga material

När det kommer till material är det framför allt furu, linne och bomull l som gäller för att hitta den harmoniska naturliga stilen. Även glas passar in ihop med redan nämnda material. Man kan byta ut detaljer som man redan har hemma till detaljer i dessa naturliga material. Exempelvis kan man byta ut vaser, mattor, sängbord och andra mindre saker. Det finns många kedjor som säljer prisvärda produkter som är värda att satsa på.

Ljuset är viktigt

När det handlar om ljus är det viktigaste av allt att släppa in dagsljuset, Detta gör man enklast genom att använda tunna gardiner som släpper igenom ljuset, eller att inte använda några gardiner alls. Det är mycket tacksamt att ha rum med stora fönsterytor då ljuset släpps in på ett alldeles utmärkt sätt.

Ljudet är pricken över i:et

För den som verkligen vill gå “all in” med att inreda med naturen som inspiration för att hitta lugnet i hemmet ska använda sig av ljud. Att ha ljud på med inspelat fågelkvitter, ljud från havet eller med ljudet av fallande regndroppar ger en total avslappningskänsla i hemmet. Ljudet är inget som behöver vara särskild högt eller påtagligt utan detta kan vara svagt i bakgrunden. Har man ett bra ljudsystem som sträcker sig genom hela hemmet ger ljudeffekten en extra bra känsla.

Låt hemmet dofta

Det sista knepet som vi vill komma med är att låta hemmet dofta naturligt. Använd dig av värmeljus med doft, välj gärna vanilj, någon blomma eller tallbarr för att lyckas få till den där härliga doften av lugn. Var noggrann med att inte använda flera olika sorters dofter på ljusen på samma gång, då det ger en motsatt effekt. Var också noga med att inte använda olika dofter i olika rum utan låt en härlig doft få dominera i hela hemmet.

dante