Första lägenheten – så kommer du undan billigt med inredningen

Första lägenheten – så kommer du undan billigt med inredningen

Den första lägenheten imponerar sällan i storlek, men med rätt verktyg kan du komma långt med inredningen av den ändå.

Fokusera på det lilla
När budgeten är stram är det i första hand detaljerna som hamnar i fokus. Satsa på ett billigt möblemang i neutral stil och fyll på med udda loppisfynd och personliga detaljer som får särskilja din inredningsstil från den i katalogens. Inredningstidningar kan också fungera som dekoration.

Inred med textil
Mattor, filtar och kuddar sätter enkelt stilen i ett annars tråkigt rum. Ett dekorativt tygstycke upphängt på väggen kan också fungera som en billigare variant av konst.

Lägg krut på tavelväggen
En tavelvägg behöver inte bli en dyr historia, men blir garanterat ett härligt och personligt blickfång i lägenheten. Foton av familj och vänner, gamla vykort, en snygg poster från en inredningsbutik, allt stilrent förpackat i snygga, matchande ramar blir som ett smycke. Dessutom är det den perfekta inredningsdetaljen för den lilla plånboken.

Låt det grönska
Gröna växter lyfter vilket hem som helst och kan dessutom bidra till en hälsosammare luftkvalitet. På snabbköpen finns ofta erbjudanden som 3 st för 100 kr, och väljer du rätt växt kan den hålla i många år framöver, och i vissa fall även föröka sig.

dante