Så sätter du stilen i hemmet

Så sätter du stilen i hemmet

För att få en bra helhet i hemmet är det bra att utgå ifrån en inredningsstil och göra den till din. Det är inte helt enkelt att hitta din inredningsstil men genom att söka inspiration och titta på olika stilar kan du sedan komma underfund med vad du faktiskt gillar. För att sedan få till inredning på ett bra sätt kan du använda dig av olika lösningar. Du kan exempelvis med snygga innerdörrar sätta stilen för inredningen. Du kan inreda med mörka innerdörrar, pardörrar eller skjutdörrar för att få rätt känsla i ett rum. Många tänker inte att innerdörrar är en viktig inredningsdetalj. Valet av innerdörrar gör en stor skillnad för hemmet.

Välj innerdörrar efter inredningsstilen

När du ska välja ut innerdörrar är det din inredningsstil du ska utgå ifrån. Sedan är det en stor fördel att välja innerdörrar av bra kvalité, det kommer löna sig i längden. Exempelvis om du vill ha en romantisk lantlig stil kan ett par pardörrar i vitt med glasfönster passa perfekt i vardagsrummet. Spegeldörrar ger hemmet ett modernt intryck och innerdörrar med enkla detaljer passar perfekt till den nordiska stilen. Du kan låta innerdörrarna vara den röda tråden som knyter ihop hemmets alla rum.

Inredningsdetaljerna skapar rätt atmosfär

För att förstärka din inredningsstil ytterligare är det perfekt att jobba med olika detaljer. Du kan ha en neutral bas och med olika inredningsdetaljer skapa ett trivsamt hem. Textilier är tacksamma att arbeta med. Med dem kan du göra hemmet mysigt. Du kan även knyta ihop hemmet på ett bra sätt genom olika färger på textilierna. Du kan välja ut två eller tre accentfärger för att få en bra känsla. Att ordna olika stilleben i hemmet är ett annat sätt att skapa rätt stämning och stil. Ljuslyktor, växter, vaser och böcker är perfekt att använda för att skapa små fina grupper.

dante