Inred med färg

Inred med färg

Vi gillar verkligen ljust och fräscht, vitt och grått, helt och rent här uppe i norden. Men ibland kan en färgklick göra sig riktigt bra i hemmet. Det finns många olika sätt att gå tillväga för att få ett mer färgglatt hem utan att tappa den skandinaviskt avskalade stilen.

Mattan sätter färgen
Att låta en matta agera färgsättare till ett rum är ett smidigt och smart sätt att tillsätta färg. Ofta behövs inte mycket mer.

Välj flera nyanser av samma färg
För att säkerställa att ditt hem inte förvandlas till ett färgglatt tillhåll för barnkalas är det smart att välja en färg, och hålla sig till den. Utgå från färgen du valt och fyll på med olika nyanser av den i textilier och prydnadssaker.

Måla om det oväntade
Ett alternativ för den vågade är att måla om detaljer i hemmet som traditionellt sätt inte har någon annan färg än vit eller svart. Prova att måla dina köksluckor i en blå färg eller dörrkarmarna i en gammelrosa nyans.

Våga välja en stark färg
Om din inredning är sparsmakad och stilren i övrigt kan effekten av att tillföra en kycklinggul filt eller en röd ljusstake verkligen göra susen.

dante