Nytt kakel ger ny känsla i hemmet

Nytt kakel ger ny känsla i hemmet

Människor spenderar mycket tid på att göra förändringar i sina hem. Det är allt från att köpa nya soffor och sängar till att renovera och göra om i kök och badrum. För den som inte har kunskap eller tid att göra större förändringar ändras mindre saker som gardiner, inredning, dekorationer och andra mindre projekt.

Det sägs att det är de små detaljerna som ibland är viktigast och kan komma med störst förändring, och kakel är ett utmärkt exempel på en sådan liten detalj. De flesta människor har kakel i både kök och badrum, men även i tvättstugan om det är så att man har en sådan. Trasigt eller gammalt kakel kan snabbt ge en lite tråkig och unken känsla, men med nytt kakel kan du förändra hela känslan i ditt hem.

Fräscha upp ditt kakel

Det finns två sätt att gå tillväga om man vill ha nytt kakel i t.ex. badrummet eller köket. Du kan antingen starta ett renoveringsprojekt som går ut på att du tar bort det gamla kaklet och därefter sätter in nytt. Detta är den bästa metoden om man har den tid och de pengar som krävs för att man ska kunna slutföra projektet. Har man inte kunskapen själv kommer man behöva anlita en hantverkare som kan göra allting på ett professionellt och säkert sätt. Innan du anlitar en hantverkare är det viktigt att du jämför olika byggfirmor. På så sätt kan du vara säker på att du hittar en hantverkare som har den kompetens som du behöver och de pris som du tycker är acceptabelt.

För den som inte vill eller har råd att anlita en hantverkare kan det kännas omöjligt att få till ett nytt kakel i hemmet men det finns faktiskt sätt att gå tillväga. Du kan t.ex. använda dig av självhäftande dekorationsplast för att ge kakelplattorna nytt liv. Det finns massor av olika typer av plaster där alla kommer i olika färger och med olika mönster. Det enda du gör är att rengöra kakelplattorna ordentligt och därefter klippa ut passande fyrkanter av plasten. Plasten fäster sedan av sig själv precis som ett klistermärke och tål både rengöring, värme och väta mycket bra, vilket gör plasten perfekt för kök och badrum. Du kan köpa plast enkelt via internet eller besöka en hobbyaffär.

Vill du förändra kaklet för att dina fogar har blivit tråkiga? Då kan du skippa båda övre alternativen och istället skaffa dig en riktigt bra fogpenna. Fogpennor är billiga att köpa in och målar fogarna vita och fräscha i bara ett litet kick. Det som är bra med en sådan penna är att du alltid kan ha den nära till hands och bättre på allt eftersom att fogarna blir tråkiga.

dante