Lyckas med snygg förvaring

Lyckas med snygg förvaring

Samla på askar, lådor och skålar
Nycklar gör sig bäst när de ligger lättillgängliga i en vacker skål på byrån i hallen. Köksredskap står fint i en unik loppis-kanna på köksbänken. Hårnålar och hårsnoddar passar fint i askar av porslin på en hylla i badrummet. Gamla inredningstidningar hittar sin plats i en gammal fruktlåda från 1950-talet. Servetter i olika färger ligger bra i en rustik metallkorg framme på bordet eller i ett köksskåp. Samla på dig småförvaring i form av snygga skålar, små askar, stadiga papperslådor, söta kartonger och trälådor. Du hittar det på loppisar, i snabbköpet och i inredningsbutikerna. Efter en tids samlande har du snart tillräckligt för att kunna skapa ett strukturerat, vackert och ordnat hem som är personligt inrett med finess.

Lägg pengar på dina garderob
När vi pratar om att lägga pengar på din garderob pratar vi tyvärr inte om innehållet i den – experter på det området hittar du på annat håll. Men att ge sig själv möjligheten att hålla ordning bland kläder, skor och accessoarer är en investering värd att göra. Många företag jobbar fokuserat med att skräddarsy garderobslösningar för olika typer om av utrymmen, och flera möbelvaruhus har prisvärda standardalternativ. De flesta människor kan hitta en kombination av lådor, hyllor och skåp som passar in i hemmet bara de bestämmer sig för att lägga ner lite tid på uppgiften. Om du funderar över att anlita en förvaringsexpert bör du överväga att ta det ett steg längre och inte bara inreda din vanliga garderob. Passa på att se över hall, skafferi och andra förvaringsutrymmen när du ändå har satt igång.

Visa upp ditt finaste porslin i vitrinskåp
Kanske har du ärvt en kaffeservis från 1950-talet av en släkting? Eller kanske fått dyra vinglas i studentpresent? Det är synd att låta finglasen och det ärvda porslinet stå intryckta i ett mörkt skåp. Visa upp det finaste du har i porslins- och glasväg! Förutom att det påminner dig om att faktiskt använda grejerna i skåpet är det en väldigt fin inredningsdetalj. Vissa skålar och glas kan vara riktiga konstföremål i sig själva och karotter, formar och annat som inte används så ofta kan äntligen hitta sin plats i form av dekoration. Tänk också på att det är kontrasterna som gör det – ett riktigt gammalt, antikt ekskåp kan till exempel framhäva moderna serviser på ett oväntat sätt.

dante