Inredningstips för hallen

Inredningstips för hallen

Hallen är det första som besökaren ser av ett hem eller ett företag, och självklart vill du börja med att göra ett gott intryck. Det är mycket som ska få plats i hallen och du ska nu få tips på hur du kan inreda hallen snyggt – för både hem och hemmakontor.

Företagets hall

Många mindre företag hyr ett kontor, som egentligen är en lägenhet, eller har kontoret på nedervåningen av bostadshuset. Om möjligt bör du försöka få en så bred hall som möjligt: slå ut en vägg eller plocka undan allt onödigt. Du bör också satsa på ljusa färger och ha en snygg kapphylla av bättre kvalitet. Inred det så stilrent som möjligt, men med några roliga detaljer som passar in på ditt företag. Om du ska inreda entrén till ett litet större företag, så erbjuder Boonedam kvalitativa och smarta lösningar med karuselldörrar och säkerhetsspärrar. Det är viktigt att kunderna känner att de kommer till ett företag och inte till ett hem – då kommer du framstå som mer seriös som företagare.

Den lilla hallen

Om hallen i din bostad är liten, finns det några knep som du kan ta till för att både göra den snyggare, men också mer praktisk. Först och främst bör du satsa på ljusa tapeter: ljusa färger gör att rummet ser större ut. Du bör inte heller ha saker, som till exempel hyllor för högt upp vid taket. Om det finns saker högt upp i ett litet utrymme, så kan det känns som om de trillar ner på dig. Köp också en kapphylla som kan ta så mycket kläder som möjligt. Mät rummet och tänk igenom vilka mått som blir bäst både utifrån hur hallen kommer att upplevas, men också hur det praktiskt blir bäst, innan du köper en kapphylla.

Lägg en dörrmatta innanför ytterdörren, men lägg ingen matta på golvet – mattan förminskar hallen. Du kan också sätta upp speglar på väggen för att få hallen att upplevas större; gärna lite större väggspeglar. Du bör inte heller ha för mycket dekoration i en liten hall. Häng gärna något personligt på väggen, men inte små saker som dina gäster är rädda att riva ner när de tar av sig ytterkläderna. För att underlätta för både dig och dina gäster kan du placera en stol precis utanför hallen, inne i bostaden – både för att sätta på sig skor, men också för att hänga av sig väskan.

Den större hallen

En stor hall är en ynnest och upplevs mycket välkomnande. Det är sällan som folk beklagar sig över för stora hallar eller kök. Om du har en stor hall kan du sätta in en snygg träsoffa eller bänk – gärna en möbel som har inbyggd förvaring. Tänk på att göra en särskilt plats för lortiga stövlar. Om du har en stor hall, så har du troligtvis också en bred ingång till ditt hus. Försök att också inreda farstukvisten med bänk och blommor sommartid – så får både hus och hall ett välkomnande intryck.

dante