Inred med dina egna konstverk

Inred med dina egna konstverk

Idag är konst ofta en del av massproduktion och visst kan mycket av det vara vackert, men många av oss önskar ändå att man hade något lite mer unikt som utmärker hemmet. Man kan alltid köpa verk från en konstnär som inte trycker upp sina målningar, men i ärlighetens namn har de flesta inte råd med det. Om du har en kreativ sida kan du faktiskt lyckas dekorera ditt hem med egen konst av olika slag. Man får såklart vara försiktig, självkritisk och inse sina begränsningar så man inte låter vad som helst sätta prägel på hemmet. Det krävs givetvis en del tid och kunskap, men lyckas du så kan du vara säker på att du inte hittar något liknande någon annanstans.

Vilka inredningsdekorationer kan jag själv göra?

Det finns mycket att välja på men kunskap och kreativitet sätter gärna gränser. Om du gillar att fotografera, måla, skulptera eller sy, så finns det mycket du kan göra för att skapa ett personligt och unikt hem. För dig som inte är ett proffs inom området, är tipset att hålla det enkelt och att finslipa tills du blir nöjd. Fundera på vad du kan tänka dig för motiv som konst och utgå därifrån, men tänk på att vara realistisk och hålla dig till det du behärskar.

Om jag kan sy eller har hittat ett fotomotiv som jag gillar, vad kan jag då göra med det?

Bara för att du hittat ett foto du gillar eller har möjlighet att måla eller sy något från grunden, så kanske du ändå känner dig osäker på hur du ska omvandla det till inredningsdetaljer? Nedan följer några exempel:

  • Fotografering. Om du gillar att fotografera vacker natur, djur eller andra motiv som kan passa i ditt hem, så finns det massor av dekorationstips för bilderna. Du kan redigera bilderna för att få dem mer konstnärliga, kanske passar svartvitt bäst i ditt hem? Sedan kan du skicka efter förstoringar av bilderna och fixa en snygg ram för att klä dina väggar. Därutöver kan du beställa kuddfodral eller glasunderlägg med eget motiv. Har du en riktigt snygg bild så kan du dessutom beställa fototapet och klä en hel vägg i motivet. Har du planer på att bygga om så kan det vara läge att avvakta med fototapet då det kan kosta en del, och du kanske redan behöver låna pengar och jämföra lån för att få renoveringen eller ombyggnaden att gå ihop.
  • Målning. Bortsett från att hänga målningarna på väggen, så har du faktiskt samma dekorationsmöjligheter här som beskrevs för fotografier. Du kan även förgylla annars tråkiga vita kakelplattor.
  • Textil. Du kan Sticka en vacker filt i dina favoritfärger, sy ett par unika gardiner eller gör en tygtavla av ett snyggt motiv du hittat eller flera olika som du syr samman.

Ovan har du några tips på hur du kan göra om dina verk till konst och inredningsdekoration. Men det är egentligen bara din fantasi som sätter gränserna, så det är bara att låta kreativiteten flöda fritt!

dante