Vanliga misstag att undvika när du inreder ett hem

Vanliga misstag att undvika när du inreder ett hem

Alla har sin stil och smak, och man gör som man vill när det kommer till inredning. Men det finns några missar som kan påverka helhetsintrycket negativt. Ta del av vår lista som gäller dig att undvika vanliga stilmissar i inredningen.

Kill your darlings
Visst, den där serveringsvagnen som du fyndade för tre tjugolappar på en second hand-butik i somras kanske verkligen är fin. Men passar den verkligen in i ditt hem? Använd inte möbler “bara för att”.

Ha inte för mycket möbler
Att välja lagom många möbler till ett rum är en konst. Balansen tippar gärna över så fort en till stol, ett nytt brickbord eller en ny vägghylla placeras i rummet. Ofta är det lätt att tro att det är det enorma linneskåpet som är boven i dramat, men obalansen kan lika gärna bero på ett mindre tillskott i möbelsamlingen.

Välj färgtema till hela hemmet
Färgerna i ett hem utgör ofta (skojigt nog) den röda tråden. Ett vanligt misstag som många gör är att ha olika färgteman i varje rum, men resultatet blir desto bättre om man tänker igenom färgvalen så att de går in i varandra och utgör en helhet i hemmet. Tänk på hur olika företag och organisationer använder färgteman, så förstår du hur du ska tänka.

Häng gardinerna rätt
Många “ramar in” fönstren genom att sätta gardinstången precis ovanför och endast i linje med själva fönstret. För att få mer rymd och ljus i rummet kan man istället hänga gardinerna hela vägen uppifrån taket och ner bredvid fönstren. Då maximeras ljusinsläppet.

Var sparsam med dekorationerna
Försök att inte överdekorera ditt hem. Ha hellre ett bra förvaringsskåp där du kan ställa undan saker och byta ut efterhand. Om allt fint ska vara framme samtidigt blir det ofta plottrigt.

dante