Låt frukten ta plats i inredningen

Det senaste årtiondet har vi ätit allt mer frukt i Sverige. Frågan är om den äts upp eller agerar dekoration i våra hem. Oavsett behöver den bra förvaring och det skadar inte om den är snygg också.
En fruktskål idag behöver inte vara en tråkig variant likt den som äpplena serverades i till skolmatsklassikern “soppa, mjuk smörgås och frukt”. Nej, möjligheterna till en stilsäker fruktstund är nästintill oändliga idag.
Följ dessa enkla tips för att hitta och skapa den perfekta fruktskålen för ditt köksbord:
- Välj ett spännande material – frukten kan lika gärna serveras i en gammal trälåda som i en antik kristallskål.
- Ta ut svängarna formmässigt – varför inte rada upp frukten i en avlång skål som sträcker sig en bra bit över köksbordet?
- Välj fin frukt – även om du inte gillar ananas är några tior ett billigt pris för en så snygg inredningsdetalj.
- Snåla inte – köp extra mycket av sådant som håller längre, som citroner, för att ge ett generöst intryck.
- Rensa ofta – välj inte det finaste äpplet när du blir hungrig, utan minska matsvinnet genom att i första hand äta upp det halvdana alternativet.